1-2 werkdagen levertijd, gratis bezorgd

 Gratis retourneren tot wel 30 dagen

 Klanten geven ons een 8,7/10

Totale uitverkoop wegens stopzetting!

Camiel

Hoi, ik ben Camiel en ben vijf jaar geleden trots gestart met het verkopen van prachtige koeienhuiden via Koeienhuidvloerkleed.nl. Na honderden klanten tevreden te hebben kunnen maken met mooie vloerkleden uit Zuid-Amerika is het nu tijd voor mij om met iets nieuws te beginnen. Als er dus een huid op de website bij zit die geschikt is voor jou deze kan jij deze dus extra afgeprijsd aanschaffen, geweldig toch? Er is slechts één exemplaar per huid beschikbaar, en het is dus écht OP=OP. Geniet alvast van je koeienhuid! Groetjes, Camiel

Camiel

 

Hoe reinig je een koeienhuid

Hoe reinig je een koeienhuid

Ons assortiment koeienhuiden vind u hier.

Het onderhoud van een koeienhuid is minimaal, vaak is stofzuigen met een minimaal zuigvermogen is meer als voldoende. Eventuele vlekken zijn te verwijderen met een neutrale zeep oplossing maar u kunt dit voorkomen. Vaak is een het met warm water en een doekje al voldoende.

Voorkomen van vlekken

De haren van een koeienhuid zijn poreus en kunnen makkelijk vuil opnemen. Om dit te voorkomen kunt u de vacht beschermen door deze in te spuiten met leer en textiel protector.

Geheel voorkomen dat de haren van een koeienhuid vuil opneemt kunt u niet. Maar het helpt wel om eventuele ongelukjes makkelijker te verwijderen.

Koeienhuid zelf schoonmaken

Stel dat u een koeienhuid vuil is geworden. Kunt u de koeien huid afnemen met een oplossing van groene zeep en water. Het is niet de bedoeling dat u de huid gaat schrobben want dan kunnen de haren loslaten en kunnen er kale plekken ontstaan. Na het schoonmaken nog even de koeienhuid met schoon water afnemen.

Heeft de kat op uw koeienhuid geplast?

Belangrijk om eerst de huid af te nemen met een oplossing van groene zeep en water. Vervolgens neemt u een oplossing van 50% water en 50% schoonmaakazijn om daar de huid nogmaals mee af te nemen. De geur zal dan voor een deel verdwenen zijn desnoods kunt u de behandeling herhalen of een textiel refresher gebruiken. Lukt dat niet is uitbesteden nog het enige alternatief.

Onderhoud van uw koeienhuid

Dit is makkelijk, regelmatig stofzuigen volstaat met een minimale zuigkracht volstaat. Maar u zult merken dat de huid na verloop van tijd zijn mooie glans kwijtraakt en dof begint te worden. Om die mooie glans weer terug te krijgen kunt u een klein beetje lederolie op een doekje sprenkelen en met de haren mee op de vacht aanbrengen. Uw koeienhuid krijgt dan weer zijn mooie glans terug en de huid blijft hiermee in goede conditie.

Afdrukken van een tafelpoot verwijderen

Na verloop van tijd wilt u de inrichting van uw huis weer eens veranderen. Vervolgens blijkt dat de poot van een salontafel een afdruk heeft achter gelaten. Om dit te verwijderen kunt u zak met ijs op de plek leggen. Is de afdruk dan nog niet helemaal hersteld. Neem dan een vochtige doek en leg dat over de afdruk heen. Nu kunt u met een strijkijzer op een middelmatige temperatuur de afdruk verder weg strijken.

Voorkom dat uw koeienhuid uitdroogt

Wanneer het goed mist hangt u de koeienhuid buiten over de schutting heen en laat hem rustig even hangen tot hij vochtig aanvoelt. Uw koeienhuid ziet er gelijk weer fris uit.

Heeft u die mogelijkheid niet kunt u ook met een plantenspuit de huid nevelen met water. Vooral wanneer de koeienhuid op een vloer legt met vloerverwarming.

Natuurlijk kunt u het reinigingen ook uitbesteden

Heeft u een mooie koeienhuid en wilt u deze eens goed professioneel laten reinigen, kunt u Meubelvisie inschakelen. Wij zijn zover ik weet het enige bedrijf wat zich hier in heeft gespecialiseerd. De koeienhuid wordt dan middels een eigen ontwikkeld reinigingssysteem weer schoongemaakt zelfs geur van kattenurine zal geheel of grotendeels verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *